Още по темата

Акция „Булгарис“ е била проведена в Испания. Испанската гвардия е разбила българска престъпна група, в която са участвали 31 души, всички от български произход. Те са се занимавали с кражби, като са извършили повече от 184 такива, съобщи NOVA, позовавайки се на информация от Националната гвардия в Испания. В престъпната група са участвали жени, сред които имало и непълнолетни.

ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО: Миналата година наши сънародници бяха сред арестуваните в Испания при акция срещу наркотрафиканти 

Българи източили над 2 млн. евро от карти на французи

Арестуваха българи за измами с карти в Сeйшелите

Българи източили 1 млн. долара от австралийски банкомати

Разследването е започнало още през месец юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон. Разследващите са установили, че

в групата е имало силно изразена йерархия.

Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители. Работили са по време на празници, на места, където е имало струпване на хора.  

Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика.  

По време на разследването е установено, че българите са

извършвали престъпната си дейност ежедневно

и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка. Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.

На всички задържани са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.