Още по темата

Експлозии и стрелба на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул - едно от най-охраняваните в света.

Най-малко 31 души са убити, след атака срещу основното летище на най-големия град в Турция. Това съобщи турският министър на правосъдието Бекир Боздаг. Ранените са повече от 147, част от тях са в критично състояние.

Вижте снимки от летището след атентата, за който все още никой не е поел отговорност.

Българският посланик в Турция Надежда Нейнски зави пред Нова, че се надява, че няма пострадали българи, тъй като в този час не е имало полети от и за България

Взривовете са предизвикани от атентатори самоубийци. Единият от тях „първоначално е открил огън с автомат Калашников и после се е взривил” на входа на терминала за международни полети на летището.

Нито една от експлозиите не е станала в самата сграда на терминала. Първият атентатор се е взривил на тротоара до нея, втори, точно пред портала за проверка на влизащите. После трети е открил огън и се е взривил, след като е бил прострелян от служител на реда.

Полицията е стреляла по терористите в опит да ги неутрализира.

Полицията постепенно започна да извежда хората от сградата на международния терминал, до която беше извършен атентатът.

Турция: Осъдиха трима от ИДИЛ на 477г. затвор

Кола бомба рани 9 души в турския град Тунджели

Взривиха кола-бомба в Истанбул

Летище „Ататюрк” е 11-тото най-натоварено в света по отношение на пътническия трафик. Някои полети са пренасочени. С известно закъснение продължават да кацат самолети. Излитащите полети обаче са отложени.

Самолет на „Ер Франс” се приземи малко преди полунощ извънредно на летище София. Той изпълняваше полет от Париж за Истанбул и трябваше да кацне на летище „Ататюрк”.