Още по темата

Понякога в руската политика се натрупват прекалено много съвпадения, за да са случайни.

ВИЖТЕ - ПОРНО ЗВЕЗДА, КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

Това с пълна сила важи за поредицата от абсурдни кандидатури за президентския пост на Русия.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА ЕКАТЕРИНА ГАРДОН В ГАЛЕРИЯТА

Докато Владимир Путин засега дори не е обявил, че ще се кандидатира за рекордния четвърти мандат на изборите догодина, заваляха предложения от „нови” лица.

Путин: Не съм решил дали ще се кандидатирам за президент

Навални показа тайна вила на Путин

Човекът, който иска да свали Путин

Всичко започна с журналистката и риалити звезда Ксения Собчак, която обяви кандидатурата си за най-високия пост в Руската федерация от кухнята си.

Тя заяви, че е против всички, но очевидно се цели в гласовете на опозицията. Ксения дори участва в протести против управлението на Путин.

Последва я Екатерина Гардон – също журналист, но и активист за правата на жените.

В надпреварата днес се включи Елена Беркова – известна порно звезда в Русия, която отправи предизборното си послание, облечена в черно еротично бельо.

Към плеядата от образи по-рано се присъедини и тъмнокожия Самсон Шоладеми – блогър, журналист и бизнесмен, роден в Москва, с африкански корени.

Сега в руските социални мрежи се спекулира, че следващият участник в това ново риалити шоу на Кремъл би трябвало да е гей.

В тези кандидатури няма нищо лошо, както посочва и самата Собчак - всеки в Русия има правото да се кандидатира за президент. Но нито един от въпросните кандидати не предлага сериозна управленска програма. Между другото Собчак лично се познава с Путин от малка, като нейният баща е бил пряк началник в качеството си на кмет на Санкт Петербург на сегашния държавен глава през 90-те години на миналия век.

Самият Путин засили напрежението, като неколкократно заяви през тази година, че все още не е решил дали да се кандидатира за президент отново.

Само че никое от тези нови лица няма какъвто и да е реален шанс да спечели изборите в Русия. По същия начин стоят нещата и със „старите” лица - лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски, лидерът на „Справедлива Русия” Сергей Миронов и лидерът на „Яблоко” Григорий Явлински.

Всъщност проблемът за Путин или дори за посочен от него наследник, не е дали, а как ще спечели изборите за президент догодина.

От една страна комбинацията от стари и до голяма степен компрометирани политици и нови, но като цяло абсурдни кандидати, утвърждава в общественото съзнание идеята, че сегашното управление на Русия няма реална алтернатива.

За това допринася и фактът, че на единствения наистина опозиционен кандидат със сериозна подкрепа - Алексей Навални, вероятно ще бъде отказано да участва в предизборната надпревара. В началото на октомври той беше вкаран в затвора за 20 дни заради призиви за неразрешени протести. А властите постоянно отказват разрешения за негови предизборни изяви.

Тук въобще не става дума дали Навални може да спечели изборите – това е твърде малко вероятно, а дали подкрепата за него би показала наличие на сериозна опозиция и недоволство от властта. Ето защо гласът му е заглушаван по всякакъв възможен начин.

В тази връзка пък „шоу” кандидатите трябва да съберат част от протестния вот, следвайки принципа - „разделяй и владей”.

В същото време те имат и друга важна функция. Путин не само трябва да спечели, той трябва да покаже на света, че Русия е свободна и демократична – по руски, страна.

Ето защо не би било учудващо след Гардон, чието послание е в защита на правата на жените, на сцената да излезе и защитник на правата на хомосексуалната общност. Порно актрисата Беркова завършва картината, показвайки, че на руските президентски избори няма никаква държавна цензура.

Освен всичко останало шоуто трябва да накара повече руснаци да гласуват. Избирателната активност също е проблем за Путин. Той трябва да спечели убедително, но не по съветски с подкрепа от над 90%. А при условие, че на сцената са само стари лица и президентът, има опасност до урните да отидат най-вече неговите поддръжници.

Въобще задачата за следващите президентски избори е една от най-сложните в политическата кариера на Владимир Путин.

 

Голосуй за Беркову! Планирую сделать разводы почти невозможными для мужчин и чтоб им сопутствовал целый ряд ответственных мер, так как сегодня основная ответственность на женщинах за детей в том числе. Ввести сексуальное и правовое воспитание в школах. Цензура на одежду! Например: Нарушением общественного порядка должно быть - носить юбку выше 40см Также прозрачность одежды, почему тонировка на машинах оценивается, а прозрачность женских одеяний нет?! Разве машины достойны большего внимания, чем женщины?! Введём штрафы!! Надо пополнять казну! Как ЕГ ввести обязательный секс экзамен! Наша молодёжь, зачастую, все ещё не знает о сексуальных правовых нормах, гигиене, не говоря уж о удовольствии ... Надо ввести разрешение на детей - от налоговой, загса, медицинское, юридическое,.... Налог на бедность и желающим начать малый бизнес беспроцентную рассрочку... вернуть срок за тунеядство! Смертная казнь за домогательства !Достали Вайнштейны!!! #беркова #впрезиденты #выборы #голосуйзаберкову

A post shared by Elena Berkova (@berkova) on

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.