Още по темата

Серия от взривове разтърсиха туристически райони на Тайланд - остров Пукет, град Сурат Тани и курортния град Хуа Хин, четирима загинали, има десетки ранени, най-вече чужденци. Местата са популярни сред туристите. 

Потвърдено е, че не става дума за тероризъм, а за саботаж на страната като туристическа дестинация. 

Една жена е убита при взрива в курорта Хуа Хин,

други 10 са ранени, сред които и чужденци. Взривните устройства били скрити в саксии, поставени на разстояние помежду си 50 метра. Детонирани са от мобилни телефони.

На остров Пукет

бе обезвредено взривно устройство, заложено на един от плажовете. Преди това прогърмяха няколко взрива както на Пукет, така и в Сурат Тани.

Тайландската полиция вече арестува няколко души,

заподозряни в серия взривове в тайландски курорти, съобщи телевизия "Тай Пи-би-ес". Подробности не се дават.

Междувременно в местата на масово струпване на терористи ще се появят допълнителни полицейски постове, обяви туристическата полиция на страната."Постовете ще работят денонощно, ще осъществяват охрана и проверка", уточни ръководителят на туристическата полиция Сарачет Хакпал.

По-рано тайландският премиер Прают Чан-Оча

разпореди да се вземат всички необходими мерки за предотвратяването на нови атентати в страната. „Премиерът даде извънредни разпореди на съответните ведомства за предотвратяване на възможните взривове, засилване безопасността в местата на масово струпване на хора, а също назначи отговорни лица за контрол на тази извънредна ситуация“, заяви говорителят на правителството Сансерн Каевкамнерд.

Междувременно

полицията изключва участие на международни терористични организации

в серията взривове в курортите на кралството, съобщи телевизия "Тай Пи-би-ес". "Ситуацията няма никакво отношение към международния тероризъм. Това е местен саботаж, целящ разрушаване на националната туристическа индустрия", твърди официален представител на полицията, цитиран от телевизията.