Още по темата

Главната прокуратура в Анкара внесе обвинителен акт срещу 16 арестувани за членство в „Даеш” („Ислямска държава”), а незаконно основаното от тях мюсюлманско духовно училище бе затворено.

В медресето, базирано в турската столица, терористите са обучавали малолетни деца, а настоятелите са плащали по 200 лири на месец.

Децата от „Ислямска държава” намират лесен път към Европа

Наргилета и джихад -Кой е човекът на "Ислямска държава" в София

ВИЖТЕ ПРИЗРАЧНИЯТ ГРАД РАККА СЛЕД 4-ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"

Веднъж месечно за беседите е пристигал Халис Баянджук с кодовото име Ебу Ханзала, представител на турския клон на „Даеш” и основател на общността „Ханзала” в страната.

Уроците с децата са провеждани всяка неделя, като основното послание към тях е, че джихадът е възможен само с оръжие.

Те са обучавани според условията на концепцията за мъченичеството. Освен задължителните неделни занимания, през седмицата са организирани различни беседи и програми.

Парламентарната система и нейната демокрация са антирелигиозни, деспотични, репресивни и насочени срещу Аллах, затова всички са длъжни да се борят с оръжие против тези правителства, те трябва да бъдат мишена, това са уроците в незаконното духовно училище по радикален ислям.

От обвинителния акт става ясно, че децата в медресето не са посещавали други училища и това е по волята на родителите им. Така те са подготвяни за терористични действия срещу конституцията на страната и институциите, членовете на „Даеш” ги обучават като потенциални атентатори, които следва да бъдат ползвани при бъдещи нападения.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК