Още по темата

Водената от САЩ военна коалиция срещу "Ислямска държава" потвърди, че при неин въздушен удар е бил убит Турки ал Бинали, самопровъзгласил се за "велик мюфтия" на групировката.

Бинали е един от най-известните проповедници на джихадистката организация и често се е появявал в нейни пропагандни видеа.

Багдади може би е бил убит при руски удар

Обезглавиха "Ислямска държава"

Заместникът на лидера на "Ислямска държава" е убит

Той е бил ликвидиран във въздушен удар срещу град Маядин, който се намира в близост до границата с Ирак. Според някои информации, много от лидерите на "Ислямска държава" са се изнесли към Маядин заради мащабните военни офанзиви срещу главните градове на групировката - Мосул и Рака.

Миналата седмица руската армия, която воюва на отделен фронт срещу "Ислямска държава" в Сирия оповести, че при нейни удари може би е бил убит върховния лидер на групировката Абу Бакр Ал-Багдади.

Западната коалиия не можа да потвърди тази информация.

Обявяването на физическото отстраняване на Багдади и други висшестоящи хора в организацията му никога не е сигурно, предвид оскъдната и противоречива информация от териториите, контролирани от джихадистите. Немалко пъти анонсите за отстраняването на един или друг значим лидер на ИДИЛ са се оказвали неверни.