Още по темата

Представителят на коалицията Сирийски демократични сили Мустафа Бели опроверга съобщенията от Анкара, че турската армия е установила контрол над 16 погранични села в района на Африн в продължаващата вече повече от 2 седмици операция.

„Турция и нейните местни съюзници, свързани с терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“, не успяха за 16 дни агресия да постигнат никакви реални резултати на фронта при Африн“, каза той, цитиран от Сирийската арабска новинарска агенция.

Ердоган готов да прочиства Сирия до Ирак

Съдбата на кюрдски Африн - сделка между Турция и Русия

По данни на болниците в града в северна Сирия 142 цивилни са загинали до момента в резултат на бомбардировките и артилерийския обстрел от турските въоръжени сили.

Медицинска помощ е оказана на 345 ранени. Много от жертвите са жени и деца.

В резултат на военните действия, които започнаха на 20 януари, е разрушена стопанска инфраструктура в региона, жилищни домове, джамии и исторически паметници.

По данни на Генералния щаб на турската армия от началото на операцията „Маслинова клонка“ в северна Сирия са унищожени 947 терористи, към които Анкара причислява и кюрдските бойци.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.