Още по темата

Създаването на Организацията на обединените нации е един важен момент в историята, когато лидерите на различни страни се обединяват за един по-добър и спокоен свят.

Повечето историци обаче не помнят на този исторически момент да е присъствал учителят Йода.

Правителството на Саудитска Арабия изтегля от пазара

партида учебници по история, в която по грешка е попаднала подправена снимка на крал Фейсал до малкия зелен герой от „Междузвездни войни“.

„Турски служител дразни гладни арменчета с хляб“ - въздействието на една фалшива снимка

Снимката е трябвало да илюстрира период от управлението на краля, но някак редакторите са допуснали да се използва подправен вариант, в който до монарха стои Йода, докато той подписва хартата на ООН.

Министърът на образованието в Саудитска Арабия, Ахмед ал-Еиса, се е извинил за грешката от името на цялото министерство.

От министерството са дали начало на отпечатването на нова коригирана партида, а старата се изтегля от пазара. Сформиран е правен комитет, който да открие отговорника за грешката и да предприеме подходящите действия“, добавя той.

Турски учебник включил част от България в границите на Турция

Черно-бялата снимка е дело на 26-годишният Абдула ал-Шери

Аз направих колажа, но не аз съм го сложил в учебника“, коментира той пред „Ню Йорк Таймс“.

Под артистичния псевдоним „Шауееш“, ал-Шери е създал поредица от снимки, на които филмови герои се появяват в ключови моменти от историята на Саудитска Арабия.

На една от снимките му Дарт Вейдър стои зад Лорънс Арабски и краля на Ирак на Парижката мирна конференция от 1919 г. На друга може да се види малко арабско момче, което гледа към Капитан Америка от багажника на камион.

Подозрително яйце се появи на главата на Путин

Какво виждате, когато се вгледате в снимка на Тръмп?

Младият артист обяснява, че до крал Фейса е сложил именно Йода, защото и двете личности са изключително интелигентни, а зелената кожа и зеленият светлинен меч на джедая добре пасват на зеленото от флага на Саудитска Арабия.

Ал-Шери разбира съвсем случайно за грешката

с учебника по история. Съобщава му майка му, която е учителка.

Не съм искал да обидя краля по никакъв начин“, казва ал-Шери пред „Ню Йорк Таймс“.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК.