Още по темата

Днес е "Ден на гнева" на палестинците след решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Това обяви в четвъртък лидерът на радикалната палестинска групировка Хамас Исмаил Хания. "Утре започва интифадата (от арабски - въстание) на нашия народ срещу окупацията", обяви той.

Изстреляни са две ракети от Ивицата Газа към Израел, последва отговор

Втори канал на израелската телевизия съобщи, че силите за сигурност се готвят за масови безредици след края на традиционната петъчна молитва.

Йерусалим - защо нажежава страстите, какво трябва да знаем

ЙЕРУСАЛИМ - ЗАЩО Е СВЕЩЕН ЗА ТРИ РЕЛИГИИ - СНИМКИ

След като Тръмп обяви своето решение, в Източен Йерусалим, на Западния бряг и в ивицата Газа избухнаха безредици и стълкновения на палестинци с израелската армия, има ранени.

Българското външно министерство призова

да се избягва пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, освен при крайна необходимост,

заради очакваните публични демонстрации.

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти, посочват от външно министерство.

В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт.

"Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите.

Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите", съветват от МВнР.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК