Още по темата

Народната банка на Сърбия не позволи на българския фонд „Ривър стикс кепитъл” (River Styxx Capital) да придобие мажоритарния дял в „Теленор банка“ в Сърбия.

Норвежката "Теленор" купи "Глобул" за 717 млн. евро

Български фонд купува сръбската "Теленор банка"

Споразумението между двете компании даваше правото на фонда да купи 85% от акциите, като норвежката „Теленор” (Telenor) щеше да запази 15%.

Според сръбската централна банка, подаденото заявление и документация за сделката не отговарят на условията, предвидени в нормативната уредба на Република Сърбия.

„Ние силно вярваме в потенциала на „Теленор банка” и искаме да се присъединим към сръбския банков пазар като нов инвеститор. Ще продължим да обсъждаме с официалните правителствени институции в Сърбия и местния регулатор, и ще търсим правилното решение”, коментира пред белградското издание „Новости“ Елвин Гури, главен изпълнителен директор на „Ривър стикс кепитъл”.

От норвежката компания пък посочиха, че ще продължат преговорите за продажбата на банката.

„В бъдеще ще подкрепим всяка следваща стъпка, която ще допринесе за положителното приключване на този процес”, заяви Ингеборг Офтсхус, изпълнителен директор на „Теленор Сърбия” и председател на Съвета на директорите на “Теленор банка”.

Стратегическото партньорство с „Ривър стикс кепитъл”, бе обявено през есента на миналата година.

„Тленор” отвори „Теленор банка” в Сърбия през септември 2014 г., като първата мобилна и онлайн банка в страната. След три години на пазара финансовата институция има повече от 350 000 клиенти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.