Още по темата

Четири дни след опустошителните наводнения в скопския квартал "Ченто" спасители откриха майка и четиригодишната ѝ дъщеря, затрупани от кал. И двете са живи и без опасност за живота.

Oт преживения стрес и страх жената и детето в момента не могат да говорят. Предполага се, че те са етнически албанци. Малкото момиче се казва Венера, а името на майката не се съобщава.

До момента е ясно, че загиналите при наводненията в Македония са 22 души, около 100 са ранените. Около 1000 души са евакуирани, а общо пострадалите са 5000 семейства.

Само преди ден стана ясно, че е открит трупът на 12-годишно дете, което се издирваше от спасителните екипи след наводненията в Скопие от събота вечерта.

Ден на траур в Македония, България изпрати помощ, 2-годишно е най-малката жертва

Гл. комисар Николов: Бедствие като това в Скопие у нас нямаше да донесе толкова много щети

Тялото е намерено късно в понеделник в скопския квартал "Ченто". Детето е било с дядо си по време на катастрофалните наводнения. Двамата са пътували с трактор.
Тогава придошлата вода ги помела. Съобщено бе и за издирването на 16-годишно момиче, което пътувало с баща си по време на трагедията. Бащата успял да се спаси и обявил детето си за изчезнало.

Български екипи бяха изпратени, за да помагат. Те са ръководени от гл. комисар Николай Николов, шефът на пожарната.