Още по темата

Трима полацаи са загинали, а 10 души, включително сирийски граждани, са ранени, след като терористи от ДАЕШ (арабски акроним на "Ислямска държава") са се самовзривили при полицейска операция в Газиантеп, Югоизточна Турция, срещу нелегална квартира на терористичната организация, съобщава в."Миллиет", като се позовава на валията на Газиантеп Али Йерликая.

Терористите са се самовзривили, след като разбрали, че ще бъдат заловени.

Според някои информации един от двама терористи камикадзе, намиращи се в къщата, се е самовзривил, посочва в."Хюриет дейли нюз".

Източник: ЕПА/БГНЕС

Йерликая, който е отишъл на мястото на експлозията, е заявил пред Анадолската агенция, че при разследване на сигнал, получен преди време за готвено самоубийствено бомбено нападение срещу културен център на алевиите в града, полицията е открила тайно убежище на терористичната групировка ДАЕШ.

Полицейските екипи предприели операция срещу тайната квартира, по време на която терористите са се самовзривили.

Валията е уверил, че властите ще продължат решително действията срещу ДАЕШ, Кюрдската работническа партия и Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/ с цел гарантиране на спокойствието и сигурността в града

Източник: ЕПА/БГНЕС

Няколко часа по-късно още един терорист камикадзе се е самовзривил при втора полицейска операция днес срещу клетка на "Ислямска държава" в Газиантеп /Югоизотчна Турция/, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Самовзривилият се терористът е Мехмет Кадир Джабаел, който е отговарял за мрежата от клетки на ИД в окръг Газиантеп.

Терористът е отказал да се предаде на полицията, която предприела операция срещу кваратирата, в която живеел. Той влязъл в стълкновение с полицаите, но разбирайки, че ще бъде заловен, се самовзривил.

Полицаите са задържали съпругата и двете му деца, които били в апрартамента.

Междувременно нашето Министерство на външните работи призовава българските граждани да не предприемат пътувания с какъвто и да било транспорт към Република Турция.

Българските граждани, които вече се намират на територията на Република Турция, да не напускат хотелите или жилищата, в които пребивават. Да се избягват всякакви публични места.

Настоятелно препоръчваме на българските граждани да се регистрират на http://www.mfa.bg/120/patuvamza, казват от министерството