Още по темата

Северна Корея претърпя най-лошото природно бедствие в историята си, но с революционен социализъм и се опитва да се превърне катастрофата в триумф.

Освен това отправи призив за помощ към международната общност, изключвайки разбира се САЩ и допусна чуждестранни камери до опустошените райони.

В отдалечения североизток на страната червени знамена са развявани от вятъра, докато под тях ударно се трудят работни групи, които укрепват речните брегове, почистват калта и останките и възстановяват мостовете, отнесени от придошлите води на най-опустошителните наводнения в историята на страната.

Хиляди войници са мобилизирани за възстановителните работи. А разрушенията са огромни. Повече от 27 000 сгради са разрушени, а над 600 000 души са засегнати от наводненията.

На войниците и на работещите с тях граждани е даден невъзможният срок от 3 седмици да поправят пораженията.

Северна Корея извърши нов ядрен опит – най-мощният

Ким Чен-ун не бива да вижда това селфи

„Нашият уважаем лидер Ким Чен Ун ни обеща, че ще осигури нова къща за нас преди зимата”, коментира пред NBC бездомна майка. „Така че аз му вярвам”.

За Ким, който управлява една от най-бедните страни в света, ситуацията е рискована.

Той не може да си позволи да загуби обществената подкрепа, както стори това баща му в началото на 90-те години на XX век, когато наводнения опустошиха страната и бяха последвани от масов глад, отнел живота на стотици хиляди.