Още по темата

Кораби на Военноморския флот на Русия са атакували с крилати ракети "Калибр" обекти на терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия, съобщават от руското военно министерство.

Ударите са нанесени от фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович", а също така и подводницата "Краснодар", дислоцирани в източната част на Средиземно море. "Краснодар" е изстреляла ракетите си под вода.

Руснаците твърдят, че ракетите "Калибр" са способни да поразяват цели на разстояние от 2600 км и могат да преодоляват всяка противовъздушна и противоракетна отбрана. При полета си те постоянно променяли височината и посоката си, като това правело тяхното засичане много трудно.

Морското чудовище а Русия - "Адмирал Григорович"

Руски убийци на подводници летят над три морета

Нищо не може да спре руската машина

Русия показа нов самолет и всъдеход

Цел на удара са били контролни центрове и големи оръжейни складове на терористите в Хама. При попадението на ракетите в склада се получила голяма експлозия.

Източник: Ruptly

Уточнява се, че руски бомбардировачи са ликвидирали терористите.

От руското военно ведомство подчертаха,

че своевременно са информирали за атаката командванията на Турция и Израел.

Последният път, когато руските кораби удариха позиции на терористи с крилати ракети "Калибр", беше през май - тогава цел на атаката бяха позиции на терористите в района на град Палмира.