Още по темата

Въоръжените терористи в Армения, завзели в неделя базата на полка на патрулно-постовата служба (ППС) на арменската полиция и вътрешните войски в столицата Ереван, отказват да пуснат заложниците, да хвърлят оръжието и да се предадат, се казва в съобщение на Службата за национална сигурност на Армения, публикувано тази сутрин,съобщиха ТАСС и Ройтерс.

През изминалата нощ след продължителни преговори и осъществяване на специални мероприятия стана възможно освобождаването на един сътрудник на полицията, както и на шофьор на линейка, които бяха държани под заплаха с оръжие в базата на полка на ППС в Ереван, се казва в съобщението.

"Въпреки това

въоръжената група отказва да освободи другите насилствено задържани лица, 

сред които има и високопоставени полицейски служители", констатират спецслужбите.

"Терористите, извършили вече няколко престъпления и разполагащи с голямо количество оръжие и боеприпаси, представляват очевидна и непосредствена опасност не само за заложниците, но и за обществото. Правоохранителните органи на Армения предприемат всички възможни и достъпни мерки за мирен изход при тези обстоятелства. Но в създалата се ситуация това не може да бъде достатъчно", се казва още в документа.

Отправен е нов призив към членовете на въоръжената групировка да се въздържат от престъпни действия, които могат да доведат до нови жертви и други тежки последици, и да прекратят въоръжената си съпротива.

"За това все още има време и възможности", подчертава Съветът за национална сигурност.

Сред петимата заложници в базата, държани от нападателите, са заместник-началникът на полицията на Армения генерал-майор Вартан Егиазарян и заместник-началникът на полицейското управление на Ереван полковник Валерий Осипян.