Още по темата

Най-силният от един век снеговалеж беше регистриран през почивните дни в руската столица. Градът е почти блокиран в очакване на още сняг и влошаване на времето.

Заради паднали дървета и скъсани електропроводи в Москва загина един човек, а петима бяха ранени.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК МОСКВА ПОБЕЛЯ

За ден от улиците на Москва са извозени 1,2 млн. кубични метра сняг, съобщи зам.-кметът Пьотър Бирюков. В Московска област заради виелицата имаше прекъсване на електроснабдяването в 18 общини.

Сняг покри Мароко за първи път от половин век

Сняг в Токио за първи път от 4 години

Бирюков съобщи, че от събота сутрин до 21 ч. в неделя е натрупала 38-сантиметрова снежна покривка, което е повече от месечната норма за февруари.

В столичния регион на 4 и 5 февруари е обявено предупреждение за буря заради силния снеговалеж и вятър. Зам.-кметът каза още, че ако почистването на снега върви по обичаен график, ще са нужди още 9 дни. Освен това през следващите 3 дни се очаква да падне още до 8 см. сняг.


В столичния регион остава в сила предупреждение за буря поради силен снеговалеж и вятър. Заместник-кметът призова московчани да използват обществен транспорт, за да може да минава по улиците специалната техника.

Освен улиците ще се почистват тротоарите, дворовете и покривите, добави той. На работниците по почистването помага инженерна бригада от Семьоновския полк на Западния военен окръг.

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram