Още по темата

12 отличени камили са били дисквалифицирани от конкурс за красота в Саудитска Арабия, след като собствениците им се опитали да променят външния им вид с ботокс, съобщава Би Би Си (BBC).

Хиляди камили участват на камилския фестивал Крал Абдулазиз, където се оценяват формите на устните и гърдите им. Съдиите обаче се намесили решително, когато открили, че

някои собственици прибегнали до измама, за да спечелят.

Крави се подготвят за конкурса "Мис Германия"

Фестивалът, който включва още надбягване с камили и дегустация на камилско мляко, има награден фонд от 57 млн. долара.

Али Ал Мазурей, син на един от най-добрите собственици на развъдник за камили, заяви, че ботоксът е бил използван за оформяне на устните, носа и дори челюстта на уличените камили. „Това прави главата на животното по-внушителна, така че, когато се появи да си кажете: „О, вижте колко е голяма главата ѝ. Има големи устни, голям нос“, обяснява той.

Сред нещата, които гледат съдиите са перфектно разположени гърбици, мускулести фигури и плътни устни.

В началото на фестивала саудитски медии съобщиха, че властите са заловили

пластичен хирург, който правил операции на камили, включително им е инжектирал ботокс и е намалявал размера на ушите им.

Саудитските власти приемат фестивала на камилата много сериозно, а главният съдия Фавзан ал-Мади заяви, че камилата е „символ на Саудитска Арабия“. „Преди сме използвали това животно от необходимост, а сега за забавление“, каза той.

Камилският конкурс за красота се провежда за първи път през 2000 г., а миналата година е преместен от отдалеченото място в пустинята, в което се провеждал, на място северно от столицата Рияд.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.