Още по темата

Българин беше обявен за герой от медиите в южната ни съседка Турция, след като спаси дете на година и половина от удавяне в Турция, съобщи турският в. „Миллиет“ (Milliyet).

Момченцето паднало в басейн, а българският гражданин Мирослав Тодоров забелязал детето от балкон на третия етаж в близка сграда и незабавно му се притекъл на помощ.

Без да се колебае мъжът влязъл в басейна и извадил от там малкия Мустафа.

Българин спаси дете и се удави в Англия

В Италия награждават българин за героизъм

Тодоров е бил ангажиран на работа в слънчева електроцентрала в източния окръг Елязъг. Ето какво разказва самият той: „Излязох на балкона, за да говоря по телефона и видях детето в басейна. Изтичах там и без да се замислям нито за миг извадих детето“.

След като

„героят работник от България“,

както го определя изданието, изкарал детето от водата, на Мустафа била оказана първа помощ от служител в близката болница, а после пристигнала и линейка, която го е откарала в болница.

Мустафа е най-малкото от три деца в семейството на Нежля и Ерджан Сачсъз. В злополучния ден – 8 октомври – той е бил поверен на грижите на леля си, но се измъкнал от къщата и паднал в басейна в двора. Сърцето на детето спирало на два пъти, но благодарение на направения му 40-минутен сърдечен масаж, то е оживяло.

През 2008 г. българският пилот капитан Борислав Джаджев приземява самолет с два изключени мотора в Бургас и спасява живота на 175 пътници. Припомнете си историята във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.