Още по темата

Пакистанец, който е баща на 35 деца, си търси четвърта жена, стремейки се към целта си – да има 100 деца. Сериозна амбиция в консервативната мюсюлманска страна, където полигамията е рядкост, но все още се практикува, информира АФП.

Сардар Ян Мохамед Килджи е на 46 години и споделя, че

смята за свой религиозен дълг да има колкото е възможно повече деца.

Той настоява, че много рядко бърка имената на децата си.

Според него трите му настоящи съпруги подкрепят брачните му планове и твърди, че всички те живеят заедно в хармония. Сардар обаче не позволява на журналистът от АФП да разговаря с тях.

Активисти за правата на хората предупреждават, че при полигамните бракове най-много страдат жените и децата. На пакистанските мъже им е позволено да имат до четири съпруги, въпреки че, за да се случи това те трябва да получат разрешение от първата си жена, както и от арбитражен съвет.

След като не им е позволено да говорят с медиите, съпругите на Сардар не могат да опишат какъв е животът в разрастващата му се династия.

Всички живеят заедно колиба от кал с пет спални

в покрайнините на град Куета в размирната провинция Белуджистан.

Поне две от децата на г-н Килджи подкрепят целите му, включително най-голямото – дъщеря му Шагуфта Насрин. Най-големият му син – 13-годишният Мохамед Еса също иска да подражава на баща си, като дори иска да е по-добър и да има повече от 100 деца.

Сардар казва, че е квалифициран медик, който работи в нерегламентирана клиника, където лекува пациентите от леки заболявания, като главоболие например. Той е категоричен, че никога не се е сблъсквал с някакви финансови проблеми, но не обяснява как със заплатата си покрива нуждите на такова голямо семейство.

Пакистан има най-високата раждаемост в Южна Азия – по около 3 деца се падат на една жена – макар, че точно преброяване не е правено от поне 30 години.

Най-голямото му дете е на 15 години, а най-малкото едва на няколко седмици. В началото на март той е бил баща на само 33 деца, но малко по-късно му се раждат две дъщери, като едната е по-голяма от другата със само шест дни.

Всичките му бракове са били уредени от родителите му.

„Ожених се за първата ми жена на 26 години. На следваща година се ожених за другите две, а между двете сватби имаше само пет месеца“, разказва Сардар.

Следващият му брак обаче може да бъде уреден от социалната мрежа „Фейсбук“, тъй като той разкрива, че след разказването на историята му в пакистанските медии е бил засипан с предложения за брак.