Детските бракове в Непал са забранени от 1963 г. насам, но консервативните селски общности пренебрегват забраната. Всяко трето момиче в Непал се задомява преди да е навършило пълнолетие, а всяко десето - преди да е навършило 15 години. При това не по собствена воля.

В XXI в. те би трябвало да ходят на училище, но вместо това чистят и готвят. Би трябвало да си играят с кукли, но вече имат деца.

Вижте нашата галерия с деца булки от Непал

Запознайте се с историите на някои от тях.

Като например Шармила - невръстна булка от Непал, която е на 14 и вече е омъжена от година и половина.

"Бременна съм. Чувствам се странно, защото аз самата още съм дете", споделя момичето и допълва: "Някога си мислех, че животът минава в смях и игри. Днес обаче смях няма".

Или 17-годишната Лалита, която също е трябвало да се венчае на ранна възраст и споделя:

"Раждала съм три пъти, две от децата ми бяха мъртвородени. Това е третото. Лекарят ми каза, че съм била много млада и тялото ми не се справяло с бременността. "Матката ти е много малка", каза той.

Браковете в невръстна възраст причиняват страдания най-вече на момичетата. В Непал всяко десето момиче се омъжва, още преди да навърши 15

Според координатор на организацията "Child Workers in Nepal" тамошното общество "се отнася към жените като към граждани втора класа. Така е и в повечето страни от Южна Азия. Смята се, че икономически от жените няма много полза".

Ето защо организацията, а и правителството, ще се борят против детските бракове с наложена твърда забрана за провеждането им. Или поне такъв е планът до 2030 г.