Още по темата

Руски съпрузи бяха арестувани по подозрение в канибализъм и селфита с части от тялото на жертвата. Според непотвърдена от властите информация мъжът признал за поне 30 убийства в последните години, съобщават медиите в Русия.

От следствието съобщиха, че са задържали съпружеската двойка по подозрение в убийство на млада жена и консумиране на части от тялото ѝ, както и снимки с тях. По-късно стана ясно, че това не е единствената жертва на семейството канибали. След като убивали, те нарязвали, замразявали и консервирали телата. После ги изяждали. Полицаите открили, датирана от 1999 г. снимка на човешка глава, поставена на поднос и аранжирана с портокали.

Разплитането на ужасяващия случай започнало, след като в полицейски участък в южния руски град Краснодар бил предаден загубен мобилен телефон. На него служителите на реда открили селфитата с части от човешки тела.

Следователите смятат, че 35-годишният мъж е убил последната жертва на 8 септември на отдалечено място и после я е нарязал на части в присъствието на жена си.

„След като извършил престъплението, мъжът се снимал с някои от частите на тялото на мъртвата с камерата на телефона си”, съобщиха следователите.

Телефонът бил проследен до семейството, което живеело близо до военна академия, където мъжът и жената работели. В дома им били открити части от човешки тела, замразени или потопени в солен разтвор. В буркан например била сложена длан на ръка. Имало кожа от поне 19 различни жертви.

В кухнята на семейството милиционерите намерили пресни и замразени парчета месо с човешки произход, които сега се изследват. Мъжът твърдял, че е намерил останките в парка.

Следователите проверяват дали задържаните лица няма да се окажат свързани и с други подобни престъпления.

През последните години полицията се натъква на многобройни случаи на канибализъм в Русия.