Още по темата

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън опроверга слуховете, че здравето ѝ се влошава и ги нарече част от стратегията на предизборния щаб на съперника ѝ Доналд Тръмп при участието си във вечерната програма „Jimmy Kimmel Live” на телевизионния канал АВС.

„Не зная защо говорят такива неща. Мисля, че от една страна, това е част от глупава стратегия. От друга страна, всичко това е напълно лишено от смисъл”, каза Клинтън в забавното предаване.

„Понякога ми се струва, че тази кампания върви в алтернативна реалност, където съм принудена да отговарям на въпроси жива ли съм, колко още ми остава и пр.”, сподели представителката на Демократическата партия.

„Но аз не поставям под въпрос здравето на Доналд Тръмп”, допълни тя.

Клинтън на шега предложи на водещия програмата – известния американски комик Джими Кимъл, да ѝ провери пулса, за да се убеди, че е жива.

Кимъл пък поиска от гостенката си да демонстрира физическа сила като отвори донесения в студиото буркан с кисели краставички.

Клинтън го отвори като се престори, че ѝ е много трудно.

Противниците на Клинтън многократно ѝ приписваха различни болести, които я правят непригодна да изпълнява задълженията на президент на САЩ.