Още по темата

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън официално прие номинацията на Демократическата партия да се кандидатира за президентския пост.

В речта си пред националния конгрес на демократите във Филаделфия, тя благодари за доверието и се съгласи да се впусне в надпреварата за изборите на 8 ноември.

Там тя ще се изправи срещу номинирания от републиканците няколко дни по-рано милиардер Доналд Тръмп.

Вижте най-ефикасното оръжие на Тръмп - красивата му и умна дъщеря.

В последните проучвания на общественото мнение в САЩ той би спечелил с малка преднина.

И двамата са определяни като най-нехаресваните кандидати за американски президент в историята, като мнозинството от гласоподавателите считат, че нито на Клинтън, нито на Тръмп може да се има доверие.

По данни на „Ройтерс” (Reuters) 52,4% от американците, които смятат да гласуват за милиардера, ще го направят, защото не искат Хилари за президент. От другата страна негативният вот е още по-силен. 56.5% от тези, които ще подкрепят Клинтън, просто не искат Тръмп да спечели.

Хилари Клинтън е първата в историята жена кандидат за президент на САЩ от една от двете големи американски политически партии.

Хилари Клинтън като млада - изненадващо красива

100 голи жени чакат Доналд Тръмп в Кливланд

Хилари Клинтън към Тръмп: Свиня с червило си е пак свиня

Тя обещава да засили борбата срещу международния тероризъм. „Ще работим с всички американци и нашите съюзници, за да се борим с тероризма и ще го победим”.

Тръмп пък заяви, че ще ограничи достъпа до САЩ на хора от „компрометирани страни”, в които се извършват терористични актове, като Франция и Германия, а на имигрантите от Сирия направо ще им бъде отказвано право на пребиваване.

Според Клинтън, Тръмп създава атмосфера на страх. Тя обеща, че няма да реализира идеите му за изграждане на стена по границата с Мексико и да забранява имиграцията на мюсюлмани. „Той иска да ни раздели един от друг и от останалата част на света... Той иска да се страхуваме от бъдещето и един от друг”, каза тя снощи във Филаделфия.

На националния конгрес на Демократическата партия Хилари Клинтън посочи още, че американците имат право да са ядосани заради икономиката, която все още не работи както трябва.