Още по темата

Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на лов и то със собствено оръжие в щата Уисконсин, САЩ, информира „Ю Ес Ей Тудей“ (USA Today). Губернатор Скот Уолкър е подписал закон, който премахва възрастовото ограничение.

Деца под 10 години вече ще могат да ходят на лов

стига да бъдат придружавани от възрастен.

10-те най-безумни законa на света

Децата ще могат да използват свои оръжия, а не да използват оръжието на своя родител или надзорник, каквото е правилото в някои щати. Те също така ще могат да ловуват едър дивеч.

В Уисконсин продължава да действа законът, според който човек трябва да е навършил 14 години и да е преминал курс по безопасност, за да ловува без придружител.

Законът влиза в сила в началото на годишния 9-дневен период за лов на елени в щата.

Американската Национална асоциация на притежателите на пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са сред вносителите на закона, тъй като според тях той ще позволи на родителите да предават ловните традиции на бъдещите поколения.

Според негови противници обаче децата под 10-годишна възраст са прекалено малки, за да боравят с опасни оръжия, дори и съпровождани от възрастен.

Уисконсин става 35-ият щат, който премахва възрастовото ограничение за лов.

Редица американски щати не забраняват на деца да ловуват под надзора на възрастни. Много обаче ограничават лова на по-големи животни, като елени или мечки, който може да се извършва само от деца на 12 г. или по-големи, в зависимост от щата.

Вижте още странни закони във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.