Още по темата

Поне пет са жертвите на стрелба в района на начално училище в Техама, щата Калифорния.

Мъж откри безразборен, според полицията, огън, преди да бъде застрелян от служителите на реда.

Десетки жертви и стотици ранени след стрелба на концерт в Лас Вегас

Стрелецът от Лас Вегас събирал оръжия с години

Стрелецът се опитал да влезе в училището пълно с деца. Той разбил оградата с колата си, но входната врата била барикадирана от персонала и убиецът не успял да атакува учениците вътре. Така учителите предотвратили истинска кървава баня. Те действали незабавно след като чули изстрелите на улицата.

Освен стрелеца са загинали 4 души, а 10 са ранени. Сред жертвите има и две деца. Едното е било застреляно в двора на училището, а другото в автомобил, в който била и майка му. Тя е ранена. Сред ранените има и три деца.

Установена е самоличността на нападателя. Това е 43-годишният Кевин Нийл, който вече е бил подсъдим по няколко дела относно различни престъпления - последното от тях, нападение с хладно оръжие, извършено през февруари. Наскоро той успял да плати гаранцията си от 160 000 долара и бил пуснат от ареста.

На местопрестъплението са открити полуавтоматична пушка и два пистолета.

Според полицията стрелецът е произвел изстрели на седем различни места, които изглежда са избрани случайно.

Свидетели посочват, че мъжът живеел в района. Той изстрелял стотици куршуми, изпразвайки няколко пълнителя. Една от първите жертви е негова съседка, с която имал дългогодишен спор.

Тече разследване, като причините за престъплението все още не са ясни.

В САЩ при стрелба с огнестрелно оръжие умират всекидневно около 90 души.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК