Още по темата

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини днес настоящия държавен глава, демократа Барак Обама, че е създал „Ислямска държава”, а своята основна съперничка на изборите през ноември Хилари Клинтън - че е съосновател на джихадистката групировка

„В много отношения, вие знаете, че те уважават президента Обама. „Ислямска държава” уважава президента Обама, той е основател на „Ислямска държава”, заяви Тръмп на предизборен митинг във Форт Лодърдейл, като добави: „И искам да кажа, че съосновател е извратената Хилари Клинтън”.

По-рано вчера ексцентричният милиардер беше залят с вълна от критики заради призив към защитниците на правото да се носи огнестрелно оръжие да спрат кандидатката на демократите.

Това изявление бе изтълкувано от някои като апел Клинтън да бъде застреляна, но Тръмп уточни, че е имал предвид да се гласува срещу нея.

Тръмп: Имам най-добрия темперамент за поста

Вече официално Клинтън срещу Тръмп

Жената на Тръмп се появи гола в американско списание

Милиардерът засегна и темата с руското нахлуване в Украйна. „Крим? Те не ви казват, че Крим е взет преди много време”.

Той подчерта, че не иска да започва „Трета световна война” и заяви: „Четох, че хората там до голяма степен говорят руски. Те искат да бъдат с Русия”.

Тръмп продължи с критиките към Хилари, като каза, че нейната кампания е финансирана от мениджъри на хедж фондове, а „те не дават пари, защото са приятни хора. Това са убийци”.