Още по темата

Полицията откри множество огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони в дома на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили „още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента”.

Българка за стрелбата в Лас Вегас: Беше ужасно, държаха ни заключени с часове

ВИЖТЕ УЖАСА В ЛАС ВЕГАС В СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

Десетки жертви и стотици ранени след стрелба на концерт в Лас Вегас

Това е в допълнение към арсенала от поне 16 огнестрелни оръжия, намерени в стаята му в ходел "Мандалей бей" в Лас Вегас. В колата на Падок са намерени няколко килограма амониев нитрат, вещество, използвано за направата на експлозиви.

Ломбардо каза, че следователите искат да разпитат приятелката на стрелеца, когато се завърне от пътуването си в чужбина. По думите му тя е в Токио.

Шейсет и четири годишният Падок уби 59 души и рани 527, когато откри огън от 32-ия етаж на хотела по тълпа от над 22 000 души, събрали се на кънтри концерт на открито.

Джон Фъдънбърг, съдебен лекар от окръг Кларк в щата Невада, в който се намира Лас Вегас, заяви, че броят на загиналите може да се увеличи. Някои жертви може да са били прегазени от бягащата от концерта тълпа.

Големите американски авиокомпании разрешиха на пътниците си да променят плановете си за полети от и за Лас Вегас, без да плащат наказателни такси, след най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Губернаторът на Невада Брайън Сандовал подписа декларация за извънредно положение в окръг Кларк, която инструктира всички държавни агенции да оказват съдействие на местните власти в разследването на стрелбата в Лас Вегас.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи съболезнователна реч към роднините на загиналите и нацията от Белия дом. В нея обаче по никакъв начин не беше засегнат въпроса с продажбата на оръжия в страната.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК