Още по темата

Омар Матин, който уби 49 души в гей клуб в американския град Орландо, е изпращал есемеси до съпругата си по време на стрелбата, съобщава Си Ен Ен (CNN).

Два часа след началото на убийствата барикадиралият се Матин изпратил съобщение до съпругата си Нур Салман, в което я питал дали гледа новините.

Тя му върнала есемеса, като казала, че го обича. По-късно Салман напразно се опитвала на няколко пъти да се свърже с мъжа си.

По-рано беше съобщено, че съпругата на стрелеца от Орландо може да бъде обвинена за съучастие в убийството на 49 души и опит за убийство на други 53-ма.

Според разследващите тя е дала противоречиви показания за това, какво е знаела за намеренията на съпруга си и е признала, че няколко седмици преди атаката той е похарчил хиляди долари за покупки на оръжия от магазин във Флорида.

Матин също така е поствал във „Фейсбук” преди и по време на клането.

„Америка и Русия да спрат бомбардировките срещу „Ислямската държава”, написал стрелецът, според председателя на Сенатската комисия по вътрешна сигурност.

„Можете да убивате невинни жени и деца, като правите въздушни удари ... сега вкусете отмъщението на „Ислямска държава”.

След това, в последния си пост, е написал зловещо предупреждение: „В следващите няколко дни ще видите атаки от „Ислямската държава” в САЩ”.

Джихадистът убиец от Орландо бил скрит гей

Убиха мъжа, който стреля и уби десетки в гей-клуб в САЩ

14 убити при стрелба в Сан Бернардино в Калифорния