Още по темата

Масовото недоволство в Америка след убийството на чернокожи от полицията продължава с пълна сила. Реакции има и след стрелбата на снайперисти в Далас, където бяха ранени цивилни. Има и загинали служители на реда.

В същото време се раздават листовки на Ку-Клус Клан, разказват очевидци.

Реакциите в социалните мрежи също не закъсняха:

Междувременно продължава разследването след като вчера стана ясно, че снайперисти са открили стрелба в Далас.

По последна информация обаче се оказва, че снайперистът, който уби петима полицаи в Далас, е действал сам, съобщиха властите:

„Не е известно той да е имал връзки с международна терористична организация“, заяви министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън, цитиран от БТА.

Въпросният стрелец е на 25-години, казва се Мика Джонсън. Той е чернокож ветеран от Афганистан без криминално досие.

При обиск в дома му в предградие на Далас са открити материали за направа на бомби, бронежилетки, пушки, муниции и списание за бойна тактика.

Заради събитията в страната, президентът Барак Обама ще съкрати престоя си в Полша с един ден и ще пропусне визитата си в Севиля, Испания:

„Президентът ще продължи да работи за сплотяване на хората в подкрепа на полицаите и общностите, за намирането на допирни точки чрез обсъждане на идеи за политики за справяне със запазващите се расови несъразмерности в нашата наказателна правосъдна система“, заявиха от Белия дом.

Във връзка с убийствата през последните дни не закъсняха реакции и от политици.

Хилари Клинтън заяви, че „нещо не е наред с нашата страна“.

Доналд Тръмп пък обеща да направи Америка „отново безопасно място“ и призова за национално единство.