Още по темата

Американските гласоподаватели трябва да направят избор кой да бъде президент като предпочетат или подстрекател към войни, или луд човек, коментира в интервю по швейцарската телевизия RTS американският кинорежисьор Оливър Стоун.

В интервюто, излъчено часове преди първия телевизионен дебат между двамата претенденти, Стоун каза, че Тръмп е „опасен”, а Клинтън ще победи.

Според режисьора обачe хората не харесват Хилари и чувстват, че тя лъже и играе роля.

Стоун предупреди, че ако бъде избрана, хората ще очакват от Клинтън да бъде „много по-настъпателна” от сегашния президент Барак Обама по темите за Сирия и Русия.

Кинорежисьорът изтъкна, че по всичко личи, че Хилари е движена от същите „импулси” като покойният британски премиер Маргарет Тачър.

„Може би тя трябва да докаже нещо психологически”, смята Стоун, чиито последен филм е биографичен политически трилър за бившия служител на разузнаването Едуард Сноудън, който даде публичност на американската програма за наблюдение през 2013 година - вижте във видеото.

За Тръмп Стоун посочи, че е „очарователен” и стои добре, когато върши неща, показвани по телевизията, но „вътре в него има луд човек”.

„Мисля, че вътре в нея (Клинтън, бел. ред.) има войнолюбец, затова изборът е между луд и подстрекател към войни”, заяви Стоун.