Още по темата

Фидел Кастро Диас-Баларт, най-големият син на бившия президент на Куба Фидел Кастро, се е самоубил в четвъртък на 68-годишна възраст.

"Докторът на науките Фидел Кастро Диас-Баларт, лекуван няколко месеца от лекари поради дълбока депресия, завърши пътя си днес, първи февруари сутринта", съобщи официалният всекидневник "Гранма". 

Той беше единственият син от първия брак на Фидел Кастро с Мирта Диас-Баларт. В Куба го наричаха "Фиделито" поради поразителната прилика с баща му.

Той беше ядрен физик, съветник по научните въпроси в Държавния съвет на Куба и вицепрезидент на кубинската Академия на науките.

Ръководи и ядрената програма на Куба от 1980 до 1992 г. 

ВИЖТЕ ИСТОРИЯТА НА ФИДЕЛ КАСТРО, КОЙТО УСТАНОВИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В КУБА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Баща му, който в продължение на пет десетилетия устояваше на опитите на Америка да го свали, почина през ноември 2016 г. Фидел Кастро си отиде на преклонната възраст от 90 години. Той предаде властта още през 2006 година на брат си. Здравословното му състояние беше сериозно влошено, след като чревна болест едва не го уби през 2006 г.

Ел Команданте идва на власт с революция през 1959 г. и управлява Куба 49 години с комбинация от харизма и желязна воля, създавайки еднопартийна държава и превръщайки се в основна фигура в края на Студената война.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram