Още по темата

Жената, която през 1997-ма година обвини Доналд Тръмп в сексуално посегателство, най-накрая наруши мълчанието си.

Разказът на Джил Харт идва именно в деня, в който кандидатът за президент на САЩ официално приема номинацията си.

В продължение на 20 години тя пазела мълчание за случилото се в имението на Тръмп. Сега обаче показа лицето си пред „Гардиън“:

Ето и историята й:

Джил Харт е подала жалба срещу Тръмп в опит за изнасилване през 1997 г.

Разказва, че е станала обект на сексуалното посегателство по времето, когато Тръмп бил разведен с първата си съпруга Ивана и вече се е срещал с Марла Мейпълс, която по-късно стана негова втора съпруга.

Харт за първи път се срещнала с Тръмп през 1992 г. Визитата била в офиса му в небостъргача в Ню Йорк, където тя му представила проект за фестивал "Американска мечта". Молбата й била той да спонсорира събитието.

Според нея Тръмп веднага проявил интерес към нея и я поканил на вечеря следващата вечер в ресторант в хотел "Плаза". Там присъствали момичетата, които щели да участват в конкурса за красота, който бил част от организираното мероприятие.

Тогава Тръмп започнал да разпитва Харт за интимната й връзка и после я опипал под масата.

През 1993-та, тя го посетила в имението му, за да финализират разговорите около събитието.

Тя била придружена от партньора си.

По думите й обаче в даден момент Тръмп я издърпал в една от стаите и я притиснал до стената. Започнал да я опипва и се опитал да й свали роклята. Тя започнала да протестира и му казала да спре, защото в съседната стая бил приятелят й. Възмутила се как може той да й посяга, след като е дошла при него заради бизнес сделка. По-късно Харт разбрала, че опитът за изнасилване е бил направен в стаята на Иванка Тръмп, дъщерята на милиардера.