Още по темата

Бившият служител на ЦРУ Евън Макмалин смята да участва в президентските избори в САЩ като независим кандидат, който да бъде алтернатива за Доналд Тръмп за  избирателите на Републиканската партия, предаде "Гардиан" (The Guardian).

Макмалин има подкрепата на групата противници на Тръмп „По-доброто за Америка". Досега той не е участвал в никакви избори, но е

провокиран от разочарованието, което предизвиква официалният републикански кандидат.  

Той критикува Тръмп в социалните мрежи, определяйки го като авторитарен. В един от последните си статусите във "Фейсбук" опонира на изказванията му срещу мюсюлманите.

„Никога не е късно да постъпиш  правилно.

Америка заслужава много повече, отколкото могат да ни предложат Доналд Тръмп или Хилари Клинтън.

Скромно предлагам себе си като лидер, който може да представлява за милионите недоволни американци консервативен кандидат за президент”, казва 40-годишният Макмалин.

Тръмп: Имам най-добрия темперамент за поста

Вече официално Клинтън срещу Тръмп

Той е роден в щата Юта, не е женен. Има диплома по бизнес администрация. 

Работил е в мормонска мисия в Бразилия и в комисия на ООН по проблемите на бежанците в Йордания. По-късно работи в ЦРУ. През 2011 г. започва работа в Goldman Sachs (Голдман Сакс). 

През 2013 г. става старши съветник по националната сигурност към комисията по външните работи на американския конгрес. След това поема поста на главен политически директор на Конференцията на републиканците в камарата на представителите.