Още по темата

Бивш фотомодел и незабележим дългогодишен спътник на Доналд Тръмп – това е 28-годишната Хоуп Хикс, която американският президент назначи за временен директор на комуникациите на Белия дом.

Хикс ще заеме мястото на Антъни Скарамучи, уволнен след само 10 дни на поста.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА ХОУП ХИКС В НАШАТА ГАЛЕРИЯ 

Новата директорка се занимава с публичния имидж на Тръмп от 2012 насам, а американски медии я определят като един от най-приближените му съветници.

Новината за назначението на Хикс накара много от тях да споделят снимки от кратката й кариера на фотомодел и актриса, когато е на 13. По това време е заснета за корицата на книгата „The it girl”, чиято история е отклонение от сюжета на популярния сериал „Gossip girl” (Клюкарката).

Участва и във фотосесии за известни дизайнери като „Ралф Лорън“.

През 2012 вече работи в ПР-сферата и е наета от модната компания на Иванка Тръмп, дъщерята на сегашния президент. Двете са близки оттогава, като Хикс дори се завръща към снимките като лице на някои от дрехите и аксесоарите в модната линия през 2015.

„Политико“ я определя като един от малкото истински приближени до семейството хора.

Година по-рано самият милиардер я поставя начело на връзките с обществеността на основния си бизнес.

Така тя се оказва до Доналд Тръмп още от самото начало на политическата му авантюра, която го отведе в Белия дом.

Репортажи от самото начало на кампанията му през 2015 разкриват ролята на Хикс като един от фактическите редактори на всеизвестния акаунт на Тръмп в „Туитър“.

Самият президент, който галено я нарича „Хоупстър“ и „Хоупи“ я убеждава да се занимава с политическите му дела и ролята й е значима по целия път към президентството.

Впоследствие е назначена за негов комуникационен съветник.

Би Би Си коментира, че Хикс е една от оцелелите във въртележката от интриги, която обхвана Белия дом при Тръмп и коства постовете на много хора, включително на трима директори на комуникациите.

Както и през предизборната му кампания, тя беше един от значимите хора в сянка около президента. Можеше да бъде видяна около него при много знаменити подписвания на документи, интервюта и дори като част от антуража на Тръмп при срещата му с Папа Франциск. 

До момента обаче Хикс успяваше до голяма степен да остане извън светлината на прожекторите и да не привлича вниманието към себе си. Нещо, което оттук нататък вероятно ще е невъзможно. 

Вижте и една от рядките публични изяви на Хоуп Хикс: