Още по темата

Мелания Тръмп заведе дело за 150 млн. долара срещу британския в. „Дейли Мейл“ и американски блогър заради твърденията, че през 90-те е била секструженичка, съобщи нейният адвокат.

„Дейли Мейл“ допусна, че Мелания Тръмп може да е работила като компаньонка в Ню Йорк и е срещнала съпруга си Доналд Тръмп, който сега е кандидат за Белия дом, по-рано, отколкото беше съобщавано преди.

Вижте нашата галерия с лични снимки на Мелания тук

Блогърът Уебстър Тарпли писа, че съпругата на Тръмп се страхувала миналото ѝ да не стане публично известно.

"Подсъдимите направиха няколко твърдения за г-жа Тръмп, които са 100% неверни и изключително вредни за личната и професионалната ѝ репутация", гласи изявление на нейния адвокат Чарлс Харпър.

В изявлението щетите, нанесени на съпругата на Доналд Тръмп, са оценени на 150 млн. долара, които тя ще търси от обвиняемите.

Мелания Тръмп е родена в Словения и се премества в САЩ, където работи като манекенка 90-те.

Омъжва се за доналд Тръмп през 2005 г.

Публикацията във в. „Дейли Мейл“ цитира твърдения на словенското списание "Сузи" (Suzy), че агенцията, за която Мелания е работила като манекенка, също така е работила и като агенция за компаньонки.

Вестникът също така цитира словенския журналист Боян Пожар, автор на нейна неавторизирана биография, който твърди, че съпругата на Тръмп е позирала гола за снимки в Ню Йорк през 1995 г. и допуска, че тя е срещнала Доналд Тръмп именно през тази година, а не три години по-късно, за когато те твърдят, че са се видели за първи път.

Източник: Официален профил на Мелания Тръмп във Фейсбук

Нейните адвокати твърдят, че Мелания Тръмп се е преместила в САЩ през 1998 г.

Тарпли пък твърди, че Мелания Тръмп била обсебена от опасността да не станат публично известни откровенията на нейни бивши клиенти от времето, когато е била компаньонка от най-висока класа.

И „Дейли Мейл“, и Тарпли вече се отказаха от своите текстове. „Дейли Мейл“ твърди, че в неговата публикация не се внушава, че твърденията, че Мелания Тръмп е била жрица на любовта, са истина.