Още по темата

Майката на Мохамед Ата, един от главните участници в самоубийствените атаки на 11 септември, твърди, че синът ѝ е жив и е затворен в Гуантанамо.

Той е жив. Вярвам че е в Гуантанамо. Искам да видя сина си преди да умра. На 74 г. съм и живея с надеждата, че си оживял. Знам, че никога не си правил нищо лошо и че не си могъл да извършиш онова, в което те обвиняват. С тези думи възрастната жена се обръща към сина си по време на интервю за испанския вестник "Мундо".

Египтянинът Мохамед Ата блъсна първия отвлечен самолет "Боинг 767" на американските аеролинии в северната кула на Световния търговски център в Ню Йорк.

Повече от 3 хил. души загинаха при атаките, извършени в Ню Йорк, Вашингтон и Шанксвил в Пенсилвания от 19-те екстремисти от Ал Кайда преди 15 г. с помощта на отвлечени пътнически самолети.

САЩ крият истината.

Те са планирали това нападение, за да разпространят идеята, че ислямът е тероризъм.

Те са подбрали хора, притежаващи паспорти, за да ги обвинят за атаките и едновременно с това да обвинят нашите страни и ги разединят, добавя майката на атентатора камикадзе по телефона от Кайро, където живее с двете си дъщери.

Баща му Мохамед ел Амир Ата, който е адвокат, починал през 2008 г., е отхвърлил каквото и да е участие на сина си в атентатите и дори заявил, че синът му се обадил по телефона от неназовано място ден след атаките.

Мохамед Ата е роден през 1968 г. в Кайро в дребнобуржоазно египетско семейство, учил е в техническия университет в Хамбург. Семейството му и досега отрича той да е един от атентаторите и вярва, че е жив. 

Вижте 11 факта, които може би не знаете за трагичния 11 септември във видеото горе.