Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън е диагностицирана с пневмония, но вече се чувства много по-добре, заяви самата тя в интервю за CNN.

Тя сподели за проблемите със здравословното си състояние, след като преди два дни беше снимана как почти припада, а охраната от нейния екип и помага да се качи в колата.

Клинтън присъства на възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 11 септември, която се проведе в Ню Йорк. Прилоша й именно там, в края на събитието.

След прилошаването, бившият държавен секретар престоя за кратко в близкия апартамент на дъщеря си Челси.

Здравословното състояние на Хилари Клинтън пък стана повод за конспиративни теории. Най-тиражираната сред тях е, че има двойничка, която се появява вместо нея.

До подобни размисли се стигна, след като Клинтън излезе от дома на дъщеря си във видимо добро здраве, като само преди два часа едва е стояла на краката си:

„Да не би в дома на Челси да има липо-машина“, пита любопитен американец в „Туитър“.

Други пък са убедени, че в случаите, когато кандидатът за президент не се чувства добре, вместо нея се появява двойничка. Теория, която сериозно се подхлажда в социалните мрежи и доведе до колажи и размисли:

„Носът на двете снимки е различен“, категорична е жена на име Ерика.

Друг пък открива разлика в дрехите и обувките на кандидатът за президент преди и след прилошаването:

Според трети, двойничката на Клинтън се казва Тереза Барнуел, която е актриса и често е определяна за „досущ изглеждаща като Клинтън“.

Самата актриса също взе отношение като заяви, че докато Клинтън е била в Ню Йорък, самата тя се е намирала в Лос Анджелис.

Здравето на Клинтън постави и друг въпрос – ще успее ли да издържи на натиска от кампанията? И ако не – какво се случва след това...

Именно тези въпроси изведоха на преден план Тим Кейн, който беше избран за вицепрезидент от самата нея.

Историкът Дъглас Бринкли е на мнение, че „Тим трябва да засили играта си“, тъй като може да се окаже, че той ще стане опонент на Доналд Тръмп.

Пред "Ню Йорк Таймс" той допълва, че в момента за много от американците вицепрезидентът на Хилари е „неизвестна величина“, както се изразява самият историк.