Още по темата

Северна Корея заплаши да използва ядрено оръжие и да „потопи“ Япония, а САЩ да се превърне в „пепел и мрак“ заради подкрепата им за резолюция на Съвета за сигурност на ООН и санкциите, наложени заради ядрените опити, предаде агенция Ройтерс (Reuters).

Корейският Азиатско-тихоокеански комитет за мир, който се занимава с външните връзки и пропагандата на Севера

призова и за разпадането на Съвета за сигурност, наричайки го „инструмент на злото“, съставен от „подкупени с пари“ държави, които изпълняват заповедите на САЩ.

САЩ отстъпи пред КНДР, Пхенян със заплаха: Ще изпитате болка

Когато САЩ изравни Северна Корея със земята

Ким Чен-ун устрои празненство за ядрените учени

„Четирите острова на архипелага трябва да бъда потопени в морето от ядрена бомба на Юхе. Вече не е необходимо Япония да съществува близо до нас“, се казва в съобщение, разпространено от държавната информационна агенция на КНДР.

„Да потопим земята на САЩ в пепел и мрак. Нека уталожим гнева си с мобилизирането на всички средства за отмъщение, които са подготвени до момента“, се казва още в изявлението.

Юхе е идеологията по която се управлява Северна Корея, която смесва марксизъм с екстремна форма на национализъм, създадена от основателя на държавата Ким Ир-сен, дядо на сегашния лидер Ким Чен-ун.

Напрежението в региона нарасна значително, след като

Северна Корея извърши шестия си и най-мощен ядрен тест на 3 септември

след поредица от изпитания на ракети, включително тези, които прелетяха над Япония.

15-членният състав на Съвета гласува единодушно резолюцията на САЩ, a КНДР реагира на това, отправяйки заплахи, че ще унищожи САЩ, Япония и Южна Корея.

Вижте още:

Севернокореец разказва за живота под режима на Ким

Американски дезертьор в КНДР останал верен до смърт на Ким

Защо никой не сваля ракетите на Северна Корея?