Още по темата

Земетресение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер разлюля преди минути столицата на Мексико.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГРАД МЕКСИКО СЛЕД ТРУСА

Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е на 123 км югозападно от град Мексико. Огнището е на дълбочина около 50 км.

Снимките и видеата, публикувани в социалните мрежи след труса, показват огромни разрушения, рухнали сгради, пожари и бягащи хора.

Земята в Мексико се разцепи

Земетресение от 8,2 удари Мексико, последва цунами

Сградите в столицата бяха разтърсени сериозно, хиляди хора излязоха по улиците. Засега няма официални данни за щети и пострадали в град Мексико. Според местни медии поне петима души са загинали в щата Пуебла, в непосредствена близост до епицентъра.

Видеа, публикувани в „Туитър”, показват, че последствията може да са катастрофални, като множество сгради в мексиканската столица са се сринали вследствие от труса.

Голяма част от мексиканската столица е построена върху пресушени блата и нестабилността на почвата усилва ефекта от трусовете.

По-рано този месец, в нощта на 8 септември мексиканското крайбрежие беше ударено от земетресение с магнитуд 8,2, което президентът на страната Енрике Пеня Нитой нарече най-силното през последните 100 години. Жертвите на това бедствие вече са над 90.

Парадоксално, но днес Мексико почиташе загиналите при разрушителното земетресение разтърсило града преди 32 години, през 1985 г., което отнема живота на над 10 000 души.