Още по темата

Несигурното поведение на Хилари Клинтън на сцената по време на предизборна реч и при интервю с журналисти, както и снимката на неин помощник, който държи готова за поставяне инжекция, станаха повод американските медии да подемат сериозно обсъждане на здравословното състояние на кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия.

В интервю по телевизионния канал MSNBC Катрина Пирсън – представителка на кандидата за президента от републиканската партия Доналд Тръмп, заяви, че Клинтън страда от дисфазия (нарушение на говора), съобщава изданието „Hill”.

Пирсън твърди, че по-рано е станало известно, че Клинтън е получила мозъчно сътресение при падане, освен това правела прекъсвания по време на предизборната кампания и тази година не е дала нито една пресконференция.

В понеделник Тръмп заяви, че Клинтън не е достатъчно издръжлива физически, за да бъде президент.

Лекарката на Клинтън - Лиса Бардак, от своя страна нееднократно е заявявала, че здравето на кандидатката е „отлично”.

По телевизионния канал MSNBC представителят на щаба на Клинтън Джуъл Бененсън не пожела да обясни споменатите инциденти: заспиване, въртене на главата и наложителна инжекция.

Бененсън каза, че всичко това е твърде дребнаво, за да го опровергава и става дума за нападки от губещия изборите Тръмп.

Същевременно, известният в САЩ водещ на здравни телевизионни предавания доктор Дрю (Дейвид Андрю Пински) заяви, че е „много загрижен” за здравето на Клинтън, съобщава „Washington Free Beacon”.

„Преди време тя (Клинтън) публикува данните от медицинския си картон. Позвъних на приятеля си доктор Робърт Хизенг и преценихме предоставените медицински показания.

Много се разтревожихме не само за здравето ѝ, но и за медицинското обслужване, което получава, защото е старомодно”, цитира изданието доктор Дрю.

„Тя получава помощ от някого, с когото се е запознала в Арканзас като дете”, казва лекарят.

Той посочва, че през 2012 г. Клинтън е претърпяла увреждане на мозъка, което се отразява на равновесието ѝ, но не влияе на познавателната ѝ способност.