Още по темата

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън припадна вчера по време на възпоменателна церемония за терористичните нападения в Ню Йорк от 11 септември, информира Би Би Си (BBC).

По-късно д-р Лиза Бардак съобщи, че Клинтън е

диагностицирана с пневмония в петък и се лекува с антибиотици, но се е дехидратирала по време на събитието

в Ню Йорк. В изявлението на доктора се казва още, че бившата първа дама, а сега кандидат за креслото в Овалния кабинет в Белия дом, е отново хидратирана и се „възстановява добре“.

Клинтън прекара няколко часа в дома на дъщеря си Челси в Ню Йорк, а на излизане заяви на чакащите я журналисти: „Чувствам се страхотно. Днес е един прекрасен ден в Ню Йорк“.

Въпреки това Хилари Клинтън е отменила ангажиментите си в кампанията за два дни – понеделник и вторник. Тя трябваше да пътува до Калифорния за набиране на средства и за да държи реч за икономиката, но сега това няма да се случи.

Видео, разпространено в неделя в социалните мрежи и медиите, показва как тя

залита близо до колата си

и хора от екипа ѝ я подкрепят и ѝ помагат да стигне до превозното средство.

Опонентите ѝ от Републиканската партия поставиха под въпрос здравето на Клинтън още в началото на миналия месец. Техният кандидат Доналд Тръмп заяви пред свои привърженици, че

Клинтън „не разполага с умствена и физическа издържливост“, за да служи като президент

и да се бори с екстремистите от „Ислямска държава“.

От предизборния щаб на Хилари Клинтън обвиниха съперниците си, че пробутват един „ненормален заговор за здравето на Клинтън“.