Доналд Тръмп и Хилари Клинтън поведоха война в "Туитър".

Първи започна Тръмп с подигравка за подкрепата на президента Барак Обама за вероятната кандидатка на Демократическата партия за Белия дом.

"Обама току-що подкрепи мошеничката Хилари. Той иска още четири години Обама, но никой друг не го иска", написа Доналд Тръмп в социалната мрежа.

Кампанията на Клинтън отвърна с "епичен трол": "Изтрий си акаунта!", съобщи АП.

Тази публикация бе в разрез с досегашната сдържаност на кампанията на Клинтън и само за час "заля" мрежата със 130 хил. повтаряния, с което стана най-споделяния туит.

Барак Обама подкрепи Хилари Клинтън:

"Изтрий си акаунта" е типичен отговор в социалната мрежа на туит, който не е забавен. Хилари Клинтън обикновено подписва своите туитове с инициала на собственото си име, но в този туит нямаше нейния инициал, посочва Франс прес.

Доналд Тръмп, известен с наглите си реакции, не закъсня и написа: "Колко време отне на вашия екип от 823 души да измисли това - и къде са вашите 33 хил. имейла, които изтрихте?"

В "Туитър" се изяви и председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прийбъс с изречението: "Ако някой знае как да използва клавиша за изтриване, това сте вие".

Изтриването на над 32 хил. имейла от частния сървър на Хилари Клинтън от кореспонденцията ѝ като държавен секретар не ги е заличило напълно, напомня АП.

Тръмп си "опече" номинацията, за разлика от Хилари

Хилари Клинтън позволила сексуално хищничество на съпруга си

Проучване: Хилари Клинтън дръпна пред Тръмп

ФБР възстанови част от тези файлове и сега разследва дали използването на частен сървър за тази кореспонденция е навредило на националната сигурност.

Доналд Тръмп има 8,76 млн. последователи в "Туитър", а Клинтън - 6,6 млн., посочва АП.