Още по темата

Републиканската партия официално издигна кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Така се приключи с вътрешната битка, в която милиардерът успя да изпъкне пред 16 други кандидати на партията:

 „За мен е чест да поставя Доналд Тръмп на върха на листа на делегатите тази вечер“, заяви синът му Доналд Тръмп младши по време на Републиканската национална конвенция в Кливланд.

Бурни овации и скандирания приветстваха милиардера, който се изправи на трибуната пред привържениците си.

Малко след номинацията, Доналд Тръмп не скри радостта си и написа в профила си в „Туитър":

"Каква велика чест е да бъда републиканският кандидат за президент на САЩ. Ще работя здраво и няма да ви разочаровам никога. Америка преди всичко!“.

Очаква се Тръмп формално да приеме номинацията си при реч в четвъртък.

След като това се случи, той официално ще се изправи и срещу кандидатурата на демократите Хилъри Клинтън на президентските избори на 8-ми ноември.

В същия ден, в който получи подкрепата на Републиканците, Тръпм получи и забрана от група "Куин" да използва на свои мероприятия емблематичната песен We Are the Champions.

Милиардерът използва именно нея за фон на своето представяне.

Певецът Адам Ламбърт, който в момента изнася концерти като вокал с „Куин“, също остро разкритикува използването на песента, като написа в „Туитър“:

„Ако вашата политическа партия прекарва десетилетия, отнасяйки се с хомосексуалните хора като с второкласни граждани, то познайте: не може да използвате музиката на Фреди Меркюри на свои конгреси“.

По-рано Адел и "Ролинг Стоунс" също забраниха на Тръмп да използва техни песни.

Демократите в САЩ пък откриха музей на Доналд Тръмп в Кливланд.

В него са изложени различни предмети, които са свързани с живота на американския милиардер. Интересното обаче е, че повечето от тях целят да го представят в лоша светлина, като припомнят различни издънки на Тръмп.