Полицията в Ню Йорк издирваше мъж на 28-години, на име Ахмад Хан Рахами. „БиБиСи“ съобщи, че Рахами е американски гражданин, с корени от Афганистан. "Всеки, който види този човек или не знае нищо за него или местонахождението му трябва да сигнализира веднага", заяви кметът на Ню Йорк.

Малко по-късно той беше задържан от органите на реда. 28-годишният натурализиран американец от афганистански произход Ахмад Хан Рахами бил задържан след престрелка с полицията, при която е ранен един полицай.

Полицията откри още 5 невзривени бомби в раница на жп гарата в Ню Джърси. Самоделните устройства са намерени само ден след експлозията в Манхатън, при която бяха ранени 29 души. Експлозията в квартал Челси в Ню Йорк Сити също беше причинена от самоделни устройства.

Кметът на град Елизабет Кристиан Боуейдж съобщи, че една от бомбите на жп гарата е избухнала при опита на сапьорите да я обезвредят с робот.

Органите на реда споделиха, че не е изключено да има още бомби на различни места в града.

Беше съобщено, че преди да бъдат открити бомбите на жп гарата, двама мъже звъннали в полицията и казали, че са видели там раница, от която стърчат кабели.

Засега няма данни за връзка между взрива в Челси и откритите самоделни устройства в Ню Джърси.

Вижте кадри от мястото на инцидента в Челси.

Челси е един от най-модерните квартали на Манхатън и неговите барове и ресторанти са пълни с хора през уикенда.

Въпреки че инцидентът се разигра късно вечерта, блокирането на редица улици в тази част на Манхатън доведе до задръствания и препятствия за града, който никога не спи.

Припомнете си кадри от инцидента: