Още по темата

Емблематичният модел Синди Крауфорд слага край на кариерата си, съобщават световните издания днес.

49-годишната красавица прекратява 20 годишната си кариера, тъй като на 20 февруари ще навърши 50 години и

не иска да продължава да се „доказва”.

Синди, която спря с дефилирането на модния подиум през 2000 г. заяви: „Сигурна съм, че ще продължа да бъда снимана поне още 10 години, но вече не и като модел. Аз работих с всички страхотни фотографи. Какво още трябва да направя? Не мога да спра да преоткривам себе си. Не е нужно да продължавам да се доказвам. Не искам”.

Относно възрастта тя споделя: „Виждам го в дъщеря ми, човек прекарва тийнейджърските си години, искайки да бъде по-голям. А

коя е възрастта, на която просто сме щастливи?

И двете ми баби са все още живи. Едната е на 93 и живее сама, но все още ми се обажда да ме пита за крем за лице. Чудя се дали гледа в огледалото и пита „Кой е това?”

Мисля, че дълбоко в себе си ти си си ти. За добро или за лошо чувствам напрежение. На работа съм. Не изглеждам така, както преди 25 години и не искам да разочаровам, искам да ме харесват, но кога ще сме щастливи с възрастта си?”.

Синди Крауфорд с децата си Кая и Пресли
Синди Крауфорд с децата си Кая и Пресли Източник: Getty Images/Guliver

Синди, която има син Пресли на 16 години и дъщеря – Кая на 14 години, наскоро призна, че е

готова да стане на 50 и иска да остарее елегантно.

„Жени ато Хелън Мирън и Джейн Фонда изглеждат невероятно, точно както трябва. Те не се опитват да изгледат като 30-годишни, както и аз не се опитвам да се конкурирам с 14-годишнаа ми дъщеря, защото ще загубя”, откровена е тя.

През есента Синди пусна на пазара книгата си, в която разказва за кариерата и израстването си като модел. В нея споделя и за прословутата си бенка, заради която била тормозена като дете и умолявала майка ѝ да ѝ разреши да я махне.