Още по темата

Луксозни автомобили, високи скорости и много адреналин събраха български звезди и автомобилни пилоти в хотелски комплекс РИУ „Правец“. Там бяха тествани 40 от най-добрите коли, дебютирали през 2015 г. Те са номинирани в конкурса „Годишни автомобилни награди 2015“ на списание BBC TopGear България.

Автомобилите демонстрираха последните технологични иновации и висококачествено комфортно пътуване.

Последните модели БМВ, Мазерати, Форд Мустанг, Ягуар, Мазда, Рено, Хюндай, Мини Купър и много други бяха изпробвани от родни звезди и автопилоти, които трябва да оценят характеристиките им. На базата на тази оценка на 27 януари ще бъдат отличени и победителите. Сред шофьорите, седнали зад волана на най-новите автомобили, бяха Орлин Павлов, Дидо от Д2, Наско от БТР и Марина Колева.

Мощните коли демонстрираха освен стабилност на пътя и много луксозни екстри. Повечето от лимузините са с дистанционно стартиране, имат десетки сензори и камери във всяка част на автомобила. Паркирането става с лекота, а ако не сте добър в паркирането, някои от последните модели могат да го направят и сами.

Сред глезотиите, които зарадваха шофьорите, са затопляща се масажна седалка, жестови контрол за управление на музиката в автомобила и няколко режима на управление – комфорт, спортен или екологичен. Високите скорости се постигат с лекота, а в същото време колата е достатъчно стабилна и в зимни условия. Луксозните автомобили обаче не бяха пощадени от калта по улиците и след края на деня за тестдрайв имаха нужда от сериозно почистване.

Всички класирани коли са разделени в 12 категории: Мини, Компактни, Хотхеч, Семейни, Лимузини, Купета и кабриолети, Ванове, Пикапи, Компактни SUV, Големи SUV, Електрически и Хибриди.

Вижте още снимки от луксозните автомобили тук.