Благодарение на филма на "Дисни" "Малката русалка" всички знаем как изглежда Ариел. Не е ясно къде точно живее тя, но по всяка вероятност това е някъде в Атлантическия океан, при това не толкова далеч от брега.

Но как би изглеждала дъщерята на Нептун, ако живееше на друго място? За отговор на този въпрос сайтът „Бъззфийд“ (Buzzfeed) се е обърнал към биолога Джоузеф Шоу – професор от университета на Индиана. В работата си той е бил подпомогнат от своята малка дъщеря Ема – специалист по русалките.

– Ако Ариел живееше сред кораловите рифове, щеше да е по-малка, но с по-ярки цветове от оригинала.

– Ако Ариел обитаваше откритото море, щеше да е по-тъмна на цвят, за да се предпазва от хищници. Освен това щеше да е по-бърза и по всяка вероятност навсякъде щеше да е придружавана от сестрите си, останалите русалки.

– Арктическата Ариел щеше да е по-бледа (също за да се слива с околната среда), щеше да се движи по-бавно и щеше да е доста по-пълна с добър предпазен слой от подкожна мазнина.

– Дълбоководната Ариел щеше да има израстъци, които да ѝ помагат да се ориентира по-добре в тъмнината, възможно е също да притежава биолуминисценция. Кожата ѝ щеше да е прозрачна, а в устата си щеше да има страшни, гигантски зъби – храната в най-дълбоките части на световния океан се среща рядко и не бива да бъде изпускана.

Дори и вещиците не биха искали да си имат работа с тази Ариел, твърди биологът Джоузеф Шоу.