Отпуснати пред големия OLED телевизор в хола, пред верния компютърен екран или дори на път за работа на екрана на смартфона - стрийминг услугите и постоянно развиващите се технологии направиха възможно да гледаме любимите си сериали, както, когато и където пожелаем.

И за да отпразнуваме именно тази връзка между технологиите и развлечението, сега сме ви приготвили един бърз поглед към някои от най-добрите сериала на годината. Ако още не сте ги изгледали, бързо поправете тази грешка! А ако сте ги - изберете кой е най-добрият сред тях на glasuvai.hicomm.bg Списание Hicomm търси най-доброто развлекателно съдържание за тази година, а онлайн потребителите ще решат кой да бъде коронован като „номер едно“. Един от всички гласували ще има възможността да спечели OLED телевизор от Philips.

Ето и кратка селекция на пет от фаворитите за тази година:

“Игра на тронове” (Game of Thrones)

Една от най-епичните екранизации на нашето време, сериалът по легендарната фентъзи поредица на Джордж Мартин се превърна в световен феномен още с излизането на първия си сезон. Политическа интрига, великолепен актьорски състав, мащабни бойни сцени и… дракони! Всичко това направи Троновете най-гледания и най-обсъждания сериал на всички времена. Хвърлете се в бруталния свят на Седемте кралства, където “Който играе Играта на тронове или печели, или умира”. Застанете на Вала с Нощния страж, защото “Зимата иде!”, а с нея и леденят апокалипсис, който заплашва да унищожи света на хората. Нека песента за огън и лед да зазвучи! Valar morghulis!

“История на прислужницата” (The Handmaid’s Tale)

Добре дошли в дистопичното бъдеще от едноименния роман на Маргарет Атууд! Надали ще бъдете добре дошли в това антиутопично общество, създадено от религиозни екстремисти. Великолепната кинематография и завладяваща актьорска игра ще ви преведат през история толкова болезнена и трудна за преглъщане, толкова и ужасяващо актуална. В Република Гилеад малкото останали плодовити жени са държани в подчинение и оковавани от страховит режим, в който имаш право само да раждаш и да мълчиш. А когато разберете какво е довело до установяването на този политически затвор, в който човешките права са само мит, ще разбере колко реалистично звучи този сценарий всъщност.

“Големи малки лъжи” (Big Little Lies)

Само седем епизода. Само толкова е нужно, за да остане тази история завинаги запечатана в съзнанието ви. До последно няма да знаете истината за мистерията. Нещо повече - всяко ваше предположение ще бъде напълно погрешно! Наистина, виждали сме много сериали, базирани на идеята “Нищо не е такова, каквото изглежда”, но никой от тях не успява да жонглира с интригите, мистериите и политически актуалните въпроси, по начина, по който го прави този сериал. Само седем епизода. Изиграни от впечатляващ актьорски състав, включващ Никол Кидман, Шайлин Удли, Рийс Удърспуун, Александър Скарсгард, Зоуи Кравиц и Лора Дърн.

“Оранжевото е новото черно” (Orange is the New Black)

Сериал, който не се притеснява да задава неудобни въпроси. Но какво друго да очакваме от история за живота в женски затвор? Добре дошли в Лийчфилд! Затворено, изолирано място, чийто малки интимни дрязги са изненадващо мащабни и актуални в контекста на днешния ден. Той бързо се превърна в скандален любимец на световната LGBTQ общност, и не само, с искреното си отношение и сатира към въпросите за хомо- и транссексуалността, расизма и отнемането на най-фундаменталните човешки права. А последният му сезон, който се развива в рамките на само един ден, допълнително вдигна мизата като постави фокуса върху тънката граница между човешкото и чудовищното у всеки от нас.

“Короната” (The Crown)

Вижте историята на най-дълго властвалия, и продължаващ да властва, монарх на Великобритания. Такава, каквато никога не сте очаквали да я видите. Този сериал проследява живота на Елизабет II от смъртта на баща й и възкачването й на британския трон. Вниманието към реалните факти е изненадващо освежаващо в продукция, която не крие, че запълва липсващите епизоди с драматизация на всички слухове, които някога са се появявали около тайнствения личен живот на кралското семейство.

Сред останалите предложения са още - “Как да ти се размине убийство”, „Странни неща“, „Останалите“, „Американски богове“, „Туин Пийкс“, „Легион“, „Стар трек: Откритие“.

Избрахте ли си следващия сериал, който да започнете? А за кой да дадете гласа си на glasuvai.hicomm.bg ? Направете го и един от гласувалите ще гребна 55-иночв 4K UHD OLED телевизор Philips!