Сашка Васева, Орлин Павлов, Рут Колева, Прея и Иво Димчев на едно място? На една сцена, направена в житна нива? Рамо до рамо? Не, това не е жълта измислица, а пълна истина.

Зад странното на пръв поглед обединение от артисти стои Absolut. Шведският алкохолен гигант стартира новата си инициатива за повече толерантност и чуваемост между феновете на различните музикални стилове под надслов „Да се чуваме повече“.

Кампанията бе представена със зрелищна инсталация от житни кръгове насред полята до софийското село Равно поле.

ВИЖТЕ ЖИТНИТЕ КРЪГОВЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Кръговете в житата, които преди седмица предизвикаха запалени дискусии в мрежата и социалните медии, че са дело на извънземни пришълци, се превърнаха в интересен звуково-светлинен пърформънс.

Сашка Васева
Сашка Васева

В инициативата участваха някои от най-популярните музикални звезди в страната, сред които Орлин Павлов, Поли Генова, Рут Колева, Дивна, Прея, Кристина Димитрова, Сашка Васева, Григовор, Жлъч и Гена, Иво Димчев, DJ Steven, Ясен Петров и Момчил Колев от известното българско дуо Дони и Момчил.

Кампанията цели да насочи внимание към колаборации на музикални изпълнители от различни жанрове и отправя послание към феновете да бъдат по-толерантни и да се отърсят от предразсъдъците, свързани с любимите им стилове, и хората, които ги харесват или не.

Необяснимите житни кръгове бяха засечени от очевидци в средата на миналата седмица и набраха много споделяния и популярност в медии и социални мрежи. Големината им е с диаметър над 50 метра.

За светлинното шоу бяха използвани над 500 метра LED ленти. На събитието стана ясно, че инсталацията е създадена, за да привлече внимание към темата за толерантността и да спечели повече съмишленици към каузата за пренебрегването на предразсъдъците в музиката.

Проектът на Absolut ще се развива през следващите месеци и ще представя неочаквани музикални срещи, за да чуем и видим на една сцена артисти, чиито фенове обикновено не биха се смесили. Инициативата е вдъхновена от факта, че музиката е най-близо до сърцето на съвременния човек и в музикалните предпочитания предразсъдъците са най-явни.

Теодосий Спасов
Теодосий Спасов

Именно затова за старта на кампанията на една сцена застанаха Иван Шопов, който създава електронна музика, и Теодосий Спасов, който свири на кавал. Двамата заедно представиха пред гостите най-новия си проект InFusion.

Пърформънсът се случи на сцена в средата на житните поля в покрайнините на София до с. Равно Поле, a изпълнението беше синхронизирано със светлинно шоу върху житните кръгове.

Житното поле – център на пърформънса, е символ на произхода на водка Absolut. Това е поредният проект на Absolut в България, който подкрепя изкуството и да предизвиква артисти и фенове да надскочат собствените си граници.