Има може би само едно единствено нещо по-неприятно от това да отидеш в Рим и да не видиш папата… И то е просто да не отидеш до Рим през живота си. За голяма радост този проблем доста лесно и бързо може да намери своето решение.

Доста хора смятат, че красивият италиански град невинаги е по джоба на всеки и че колкото и да е пленителна локацията, ще бъде разгледана от тях само от пощенска картичка и снимки в Интернет. Е, време е този мит да бъде разбит на пух и прах, защото пленителният Рим е подходящ за всеки, който има желание да го опознае. А есента е прекрасно време да видите неговия пълен блясък и чрез изгодни и добри оферти за екскурзия.

Пътешествието до Рим със сигурност ще остане дълбоко в сърцето и душата ви, особено когато изберете предложение, което да съчетава в себе си разнообразието, което градът може да предложи като културен, туристически, исторически и развлекателен потенциал. И не, няма преувеличаване – наистина величественият Рим настани ли се в сърцето ви, няма излизане оттам.

Възможностите, включени в това красиво пътешествие, ще ти дадат възможност да не мислите за нищо друго и просто да се наслаждавате на хубавата почивка.

Изгодните билети за пътуването до вечния град дават само началото на твърдението, че не е нужно да си припявате „притежавам десетки левове“, за да се разходите из красивите италиански улички на Рим.

Ако има едно единствено нещо, което може да ви задържи във вечния Рим, то това ще бъде комбинацията от вкусна храна, заедно с…вкусна храна и много, много вкусна храна. Зад всеки италиански ъгъл ще ви чака по едно желато и една фокача, а зад всеки втори - ароматно кафе и прясна паста.

Очарованието на града ще бъде още по-голямо, ако го посетите през есента – доста често горещите летни месеци не позволяват максимално удоволствие от дълги разходи заради жегата. Дори и да е вечна туристическа дестинация, почивката през този сезон би била доста по-изгодна финансово.

Освен превъзходната храна, която ще откриете в Рим (след дълга задълбочена изследователска дейност е установено, че винаги някъде на някоя малка италианска уличка се намира още по-вкусна пица), забележителностите също са безкрайни там.

Градският дух на Рим ще ви хване за яката и ще ви отправи директно в Античността, затова бъдете подготвени! И понеже е напълно възможно да се изгубите буквално и преносно – най-добрият вариант е да имате екскурзовод с вас или поне предварително да сте набелязали част от местата, които искате да посетите задължително.

За да си спестите доста голям разход, може да разгледате сайтовете на различните исторически и културни забележителности, където да откриете информация за валидни намаления и отстъпки на входни такси в музеи, галерии и разни други градски съкровища в Рим.

Да имате човек, който не просто ви развежда из различните градски атракции, а ви разказва за историята на всяко едно посетено място, съветва ви откъде какво може да си купите за спомен – е безценно, защото туристическата еуфория невинаги е полезна… за джоба ви.

Ако успеете да навиете повече приятели, с които да прекарате няколко незабравими дни във вечния град Рим – то взаимно ще си гарантирате едни спестени пари за още няколко порции ароматна паста.

Доста от местата, при групово посещение, предлагат преференциални цени, така че за вас остава само едно притеснение за почивката ви в Рим – колко може да е трудно опазването на апетитна порция с италиански макарони от когото и да е било…

Рим чака да бъде разгледан и от вас, затова изберете си предложения за почивка и научете как е на италиански „още от същото“ и „оставам тук“, защото най-вероятно често ще ви се налага да използвате тези два израза.